Honor представи на специално събитие в Китай новия модел Honor 10 Lite, който е насочен предимно към младежката аудитория. Устройството предлага 6.21-инчов дисплей с капковидно изрязване, процесор Kirin 710 и поддръжка на технологията GPU Turbo 2.0, която осигурява по-добра производителност при игрите.

Вижте как изглежда Honor 10 Lite >> >> >>

Потребителите ще могат да избират между различни конфигурации с 4 и 6 GB оперативна памет и до 128 GB памет за приложения. Основната камера е двойна с основен сензор с резолюция 13 мегапиксела и бленда f/1.8, а вторият е с двумегапикселов и изпълнява функцията на сензор за дълбочина.

Камерата за селфита също е интересна. Тя е с резолюция 24 мегапиксела и предлага редица допълнителни екстри, свързани с изкуствения интелект. Така например джаджата се учи от вашите селфита и с течение на времето се опитва да ги оптимизира, така че да получите оптимални резултати, предава Mobile Bulgaria.

Сензорът също така разпознава осем различни сцени, а освен това можете да променяте контура на лицето, неговия цвят, размера на очите или да избелите зъбите си. Извън това потребителите получават батерия с капацитет 3000 mAh и Android 9 Pie в комплект с EMUI 9.

Според Honor обаче най-изпъкващата екстра на телефона е неговият заден панел, който предлага преливащи цветове, които създават интересни оптични ефекти. Наличните варианти с преливане са червено и синьо, а заедно с това има и стандартни задни панели в черно и бяло.

Цените на телефона започват от 175 евро за версията с 4 и 64 GB памет и стигат до 240 eвро за изданието с 6 GB RAM и 128 GB памет за приложения. За момента телефонът е наличен само в Китай, но вероятно в близките седмици ще се появи и на други пазари.