На специално събитие в София Huawei представи своя нов и най-достъпен модел от серията P30 - P30 lite. Устройството се очертава да бъде едно от най-купуваните на компанията заради високите си възможности и достъпна цена.

Huawei P30 lite има 6,15-инчов дисплей с резолюция 1080x2312 пиксела. Изрязването на екрана е капковидно, а той притежава TÜV Rheinland Eye Comfort Certification и е проектиран да бъде по-щадящ за по-голям комфорт на очите.

Вижте как изглежда Huawei P30 lite >> >> >>

Използваният чипсет е 8-ядрения 12-нанометров Kirin 710, като той е комбиниран с 4 GB RAM и 128 GB свободно място.

Един от най-любопитните факти за телефона е свързан с неговите фото възможности. Бюджетното устройство има тройна основна камера. Нейната конфигурация включва мощен 48 MP основен сензор, 8-мегапикселова 120°-градусовата ултраширокоъгълна камера и 2 MP сензор за дълбочина на кадъра.

За селфитата пък отговаря върхов 24-мегапикселов сензор.

Режимите на заснемане също са доста разнообразни, като култовият нощен режим е най-важният елемент от тях. Благодарение на него заснемането в тъмни пространства е изключително лесно и качествено. Двукратният оптичен зуум също е доста приятно допълнение, защото само преди 6 месеца това бе запазена територия за флагманските модели. Телефонът може да заснема и слоу-моушън видеа със скорост от 480 кадара в секунда

Предната камера Huawei P30 lite може да идентифицира повече от 8 категории обекти в реално време, докато основната камера може да разпознае 22 различни категории.

Вижте какви снимки прави Huawei P30 lite >> >> >>

Когато изкуственият интелект е активиран, настройките като цвят, осветление и контраст се регулират автоматично, за да се получат зашеметяващи снимки.

Всъщност, способностите на камерата на Huawei P30 lite са толкова високи, че направените снимки могат да се разпечатат в размер за билборд, а качеството на изображението ще остане високо.

Изкуственият интелект на телефона намира приложение и другаде. Технологията HiVision, захранвана от AI-то на Huawei , превръща телефона ви в интелигентен помощник в ежедневието. Например, можете да сканирате за превод на чужди езици в реално време - от уличните знаци до менютата на ресторанта.

Батерията ще е с капацитет от 3340 mAh и ще има възможност за бързо зареждане. Освен това телефонът е с USB-C и разполага със отвор за стандартен жак.

Huawei P30 lite се продова в България за 700 лева без договор.