Huawei също започва да предлага смартфони с подвижна селфи камера и първото такова устройство на компанията се казва P smart Z. Моделът, който видяхме наскоро, вече присъства в страниците на Huawei за Испания и Италия, макар че представянето му мина тихо и без излишен шум, предава Mobile Bulgaria.

Телефонът има 6.59-инчов LCD дисплей с резолюция 2340 x 1080 пиксела, който няма изрязване, защото 16МР селфи камера е поместена в подвижен механизъм. Той се отваря за 1 секунда и е тестван 100 000 пъти, така че би трябвало да е достатъчно здрав за години на употреба.

Вижте как изглежда Huawei P smart Z >> >> >>

Сред другите характеристики на устройството са чипсет Kirin 710F, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, двойна основна камера (16+2МР), сензор за отпечатъци на гърба, Android 9 Pie с EMUI 9.0, батерия с капацитет 4000 mAh и USB-C порт, което е приятна изненада.

Продажбите на смартфона, който се предлага в черно, синьо и зелено, още не са започнали, но предполагаме, че е въпрос на време щом в сайта на Huawei вече има страници за него. Цената вероятно ще е под 300 евро - в Amazon Италия тя е обявена като 280 евро, но доставката е в рамките на 1 - 2 месеца.