Huawei публикува два кратки клипа, свързани с премиерата на флагманската серия Mate 30, която ще бъде на 19 септември в Мюнхен. Макар те да не цитират конкретни новости, които можем да очакваме от смартфоните, все пак загатват за някои от тях. В първия клип това е фокалната дължина на някои от обективите, която е 20 - 35mm, макар първоначалната информация отхвърля наличието на такъв в Mate 30.

Вижте как ще изглежда Huawei Mate 30 Pro >> >> >>

Второто видео е фокусирано върху поддръжката на технология за бързо безжично зареждане и представянето на камерата в условията на ограничена околна светлина. Освен това се загатва и за снимане на видео при забавен каданс.

С премиерата на новите устройства се очаква и повече информация около софтуера, на който ще разчитат те. Доста вероятно е китайците да използват Android или по-точно версията с отворен код на операционната система, която е достъпна за всички. Освен това се обмисля вариант, в който потребителите сами да инсталират приложенията и услугите на Google, които няма да са в устройствата от серията заради американските санкции. Източници разкриват, че инсталацията ще става бързо и лесно.