Компанията Realme обяви нова инициатива, насочена към подобряване на околната среда. Отсега нататък някои смартфони вече няма да се предлагат със зарядно устройство.

"Предприехме инициативи, насочени към устойчивостта. Опитваме се да постигнем нулеви въглеродни емисии до 2025 година. Това е нашата стъпка към по-устойчива околна среда, за да можем да живеем в по-безопасен свят и с гордост можем да кажем, че сме сред малцината, които правят истинска промяна", се казва в официално съобщение от Realme.

Първият смартфон на компанията без включено зарядно устройство ще бъде Narzo 50A Prime. При необходимост то ще се предлага като допълнителен аксесоар. Очевидно в бъдеще и други смартфони Realme ще загубят зарядното си устройство в комплекта. Трябва да се отбележи, че други известни компании, като Apple и Samsung, вече използват подобни практики, но повечето останали, включително конкуренти на телефоните Realme дори подчертават, че с техните телефони се предлага зарядно.

"Това е само нашият малък принос към устойчивата околна среда. Дори малки, но реални промени могат да окажат влияние върху опазването на планетата", заключават от екипа на Realme.