По-късно през годината HMD Global може да представи флагмански смартфон, чиято цена ще е по-висока от тази на сегашния топмодел на компанията Nokia 8 Sirocco, пишат от NokiaMob, цитирани от Mobile Bulgaria.

Това разкриват хората зад руския форум Nokia anew, в който често в аванс се появяват детайли за плановете на финландската компания. Според информацията приблизителната цена на очаквания флагман (вероятно на име Nokia 9 или 10) ще е 990 долара, което ще изправи устройството в директна конкуренция с топмоделите на останалите големи производители.

Засега не е ясно доколко е достоверна информацията. Носят се слухове, че смартфонът ще има камера с множество лещи и ще ползва технология на компанията Light, в която Foxconn е инвеститор.

Друг коментар на Nokia anew твърди, че устройството няма да има изрязан дисплей, за да се открои на пазара, а камерата ще е по-добра от тази на Samsung Galaxy S9+. Според по-ранна информация от същия форум HMD Global готви два флагмански модела Nokia за тази година (за това писахме и тук).

Твърди се, че и двата телефона ще са с чипсет Snapdragon 845, P-OLED дисплей от LG с тънки странични рамки и основна камера с 5 лещи.

По-скъпият модел, този с цена около 1000 долара, ще предложи и вграден в дисплея сензор за отпечатъци, а премиерата му няма да е по-рано от есента. Другото устройство се описва като наследник на Nokia 8 Sirocco за по-широката аудитория, което означава, че ще има по-достъпна цена.