В навечерието на едно от най-големите технологични изложения в Европа - IFA - Motorola се готви да пусне на пазара няколко много интересни апарата, сред които Motorola One Zoom и One Pro.

Спекулациите около тях гласят, че ще ги видим най-вероятно до дни, но в това време от компанията се оказа, че заедно с тях подготвят и много интересен смартфон от серията G, традиционно успешна за Motorola.

Става въпрос за Moto G8 или дори за неговата Plus версия, информация за който вече се появи в мрежата, благодарение на предварителното му сертифициране за американската FCC. Спецификации, появили се в сайта на комисията, разкриват екран със съотноешение на страните от 19:9, 6,3-инчов диагонал и работа в резолюция 2280 х 1080 пиксела.

Новият представител на G серията ще работи с чипсет на Qualcomm, най-вероятно Snapdragon 665, който в момента е лидер в средния клас устройства на пазара, като работата му ще се подпомага от графичен ускорител и 4 GB RAM.

Интересна подробност е, че според предварително изтеклите данни, ще видим версии и с 6GB, а вградената памет ще е 64 и 128 GB, в зависимост отново от версията.

Колкото до батерията, тя ще е с капацитет от 4000 мАч, която ще дава възможност за работа на устройството за повече от един ден.

Най-интересното в модела обаче ще са камерите. За основна е избрана такава с 48-мегапикселов сензор и апертура 1.79. На лице ще е и 16-мегапикселова 94 градусова, широкоъгълна камера с апертура 2.2, като освен това от Motorola отново ще поставят и трети сензор, който ще е 5-мегапикселов и ще отговаря за измерването на дълочината на кадъра и създаването на нашумелия в последно време боке ефект.

Телефонът ще се предлага в два цвята - червен и син, а премиерата му най-вероятно ще е идните седмици в Южна Америка, така както беше с G7 серията.