Това ще стане, защото новата платформа няма да поддържа 32-битови приложения, алармираха анализатори от Sensor Tower, цитирани от technews.bg.

Очаква се над 187 хиляди приложения да се окажат ненужни с появата на iOS 11. От доста време Apple агитира разработчиците да оптимизират своите програми за 64-битови процесори, които се използват още от iPhone 5s, пуснат през 2013 г. Компанията изиска от разработчиците да създават приложения именно за новия хардуер, предава technews.bg.

В бета версиите на iOS 10 се появи предупреждение, че в бъдеще приложенията със стара архитектура ще останат без поддръжка. В момента са налични огромен брой приложения (около 8% от всички за iOS), които не са готови за обновлението на iOS до версия 11.

С излизане на новата версия, която се очаква да бъде представена на конференцията за разработчициWWDC 2017 през юни, Apple напълно ще прекрати поддръжката на остарелите програми за iPhone и iPad. Компанията аргументира това свое действие с твърдението, че старите приложения забавят работата на операционната система.