Apple обяви датата на своето най-важно продуктово представяне за годината и тя е 14 септември. Тогава очакваме компанията да представи следващата серия смартфони iPhone наред с други продукти преди важния сезон на предпразнично пазаруване в края на годината. Презентацията, която ще премине под надслов California streaming, отново ще се проведе виртуално заради продължаващата пандемия, предава Mobile Bulgaria.

На 14 септември очакваме да видим 4 нови модела iPhone със същите размери на екрана като iPhone 12 - 5.4", 6.1" и 6.7". Моделите ще предложат пo-бързия процесор A15, по-малко изрязване в дисплея, който ще поддържа повишена честота на опресняване, подобрени камери и допълнително фото и видео функции. Говори се, че ще имат и функция за сателитна комуникация, но тя ще е за спешни случаи.

Освен нови телефони най-вероятно ще видим и следващото поколение на умния часовник Apple Watch. То ще донесе редизайн с плоски страни и дисплеи, които освен това ще са по-големи. Очаква се размерите на корпуса на двата модела да се увеличат от 40 и 44 мм до 41 и 45 мм. По-големият модел може да предложи дисплей с диагонал 1.9" вместо 1.78" в актуалния часовник.

Очакваме още по-бърз процесор и подобрени възможности за безжична връзка. Тази есен ще видим и нови модели MacBook Pro, iPad и AirPods, но те най-вероятно ще бъдат анонсирани на други събития. Иначе на 14 септември Apple може би ще разкрие и кога ще излязат финалните версии на ъпдейтите до iOS и iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15 и macOS Monterey.