Apple потвърди това, от което много потребители на reddit се оплакват през последните дни – когато устройството е изложено на ниски температури неговият дисплей губи голяма част от чувствителността си, предава Mobile Bulgaria.

Проблемът очевидно е от софтуерно естество, защото от съобщенията става ясно, че изчезва след заключване и отключване на телефона. Информация в сайта на Apple съветва, че е най-добре устройствата с iOS да се ползват в температурен диапазон от 0 до 35 градуса по Целзий, защото излагането на ниски и високи температури може да предизвика промяна в поведението им.

Трудностите могат да възникнат дори при -1°С.

Тази промяна е именно вследствие от механизмите за регулиране на температурата. Междувременно компанията е коментирала за The Loop, че е наясно със случаите, при които дисплея на iPhone X губи временно чувствителност след рязък преход към ниска температура.

Компанията посочва, че след няколко секунди чувствителността на панела се възвръща напълно, но все пак скоро ще пусне софтуерен ъпдейт, който ще адресира това.