iPhone 3GS отдавна не се продава и не получава поддръжка от Apple, но това не спира южнокорейския оператор SK Telink да го пусне пак в продажба. Това ще стане в края на този месец, а според информация от ETNews става дума за открито в склад на компанията голямо количество телефони.

Устройствата са напълно нови и ще се продават на цена без договор 44 000 вона, което е около 35 евро. Все пак компанията ще отвори кутията на всеки телефон, за да провери дали работи, защото все пак батерията не е била използвана почти десетилетие.

Вижте как изглежда iPhone 3GS >> >> >>

След тестовете телефоните ще бъдат преопаковани и доставени на потребителите. Все още не е ясно какво време за автономна работа ще осигурят телефоните, които са били произведени чак през 2009 година. Това е първият модел iPhone, който се появява в Южна Корея, а освен това е последното флагманско устройство на компанията с пластмасов заден панел. Операционната му система е iOS 6, което в комбинация с по-слабия хардуер означава, че с телефона не могат да работят повечето от актуалните приложения за платформата.

Освен това той не разполага със станалата вече задължителна предна селфи камера. що се отнася до основната камера, тя е с 3.15 MP и може да прави 480р видео.

Екранът на смартфона е 3.5-иночв TFT с резолюция от 320x480 пиксела, а RAM паметта е "цели" 256MB.