Apple работи усилено по нов, по-достъпен модел на iPhone. За сега той се казва iPhone SE 2, като се очаква да излезе през следващата година, съобщава анализаторът Минг-Чи Куо, цитиран от MacRumors.

Вижте как може да изглежда iPhone SE 2 >> >> >>

Според новата информация на Куо, телефонът ще има доста мощен хардуер. Той ще разчита на най-новия процесор А13, какъвто се използва и от iPhone 11. Освен това ще има 3GB RAM и 64GB/128GB вградена памет.

Телефонът ще спести функцията 3D Touch, за да намали цената си. Очаква се и корпусът да е пластмасов, за да може цената да е по-ниска. Дизайнът пък ще наподобява този на iPhone 8, като ще има и хардуерен бутон с TouchID.

Целта на Apple, според Куо, е да пусне телефона през първото тримесечие на следващата година. Цената най-вероятно ще е 399 щ. долара за модела с 64GB памет. Устройството ще се опита да привлече повече потребители към екосистемата на Apple, както и да мотивира притежателите на по-стари модели на iPhone да преминат към по-нов хардуер, който е съвместим с новите услуги на компанията.