Премахването на стандартния жак за слушалки от iPhone 7 беше посрещнато с противоречиви реакции и накара много производители също да последват примера на американците.

Оказва се, че Apple е имала идея да премахне и другия останал порт в телефоните си - Lightning интерфейса, който служи за зареждане и трансфер на данни, но по-късно е променила решението си, съобщава Bloomberg, цитиран от Mobile Bulgaria.

Това разкрива Bloomberg в материал около забавянето на AirPower, безжичното зарядно на Apple. Според неофициална информация продажбите му трябваше да започнат през този месец, но се оказва, че добавянето на възможност за едновременно зареждане на няколко устройства се е оказало по-трудно от очакваното и сега компанията се надява да успее да го пусне през септември. AirPower включа специален чип на Apple и работи с орязана версия на iOS, която контролира подаването на енергия към зарежданите устройства.

Иначе според изданието дизайнерите на Apple се надяват един ден да премахнат всички портове и бутони на iPhone. В процеса на разработка на iPhone X компанията е обмисляла да премахне класическото зареждане от телефона, но се е отказала, защото безжичното все още е прекалено бавно, а освен това добавянето на такова в комплекта на всяко устройство ще повиши допълнително цената.