Според информация на сайта Nokiapoweruser Nokia 8.1 действително е ребрандирана версия на вече пуснатия в Китай модел Nokia X7. Устройството е с кодово име Nokia Phoenix и е интересно, че то ще се използва и в маркетинга на устройството заедно с девиза "Очаквай повече". От материалите се разбира, че премиерата е на 5 декември в Дубай, а за момента не е ясно дали на събитието ще видим и Nokia 9, но това е малко вероятно, предава Mobile Bulgaria.

От изтеклата информация става ясно, че телефонът е с 6.18-инчов дисплей с резолюция 2246х1080 пиксела и съотношение 19:9. Батерията е с капацитет 3400 mAh, а наличните цветове ще са червено, сребристо и синьо. Процесорът е Snapdragon 710 с честота 2.2 Ghz, а потребителите ще имат избор между конфигурации с 4 и 6 GB оперативна памет и съответно 64 и 128 GB памет за приложения.

Основната камера на Nokia 8.1 е двойна (12+13 мегапиксела), а за селфита е предвиден 20-мегапикселов сензор. Операционната система е Android 9 Pie по програмата Android One, което пък означава, че потребителите ще получат поне две години ъпдейти на системния софтуер и три години поправки на сигурността.