Японският специализиран блог Mac Otakara разкри изненадващата новина, че Apple ще пусне не по-малко от пет нови iPhone през тази година, предава "Форбс". Информацията идва от китайските доставчици на части за iPhone.

Наред с очакваните актуализации на iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, Mac Otakara съобщава, че Apple подготвя допълнителни 6,1-инчови и 6,5-инчови модели с OLED дисплеи, по-тънки шасита, сходни триизмерни камери, но с по-големи сензори, възможност за безжично зареждане на други телефони и USB-C вход.

Вижте снимките на новия iPhone >> >> >>

Mac Otakara вече заяви, че новите XS, XS Max и XR актуализации ще се доставят с бавни зарядни устройства и идентично шаси, като XR ще запази по-евтиния си LCD дисплей. Гамата ще бъде оглавена от iPhone Pro.

Паралелно с това изтекоха изображения на евентуалния флагман на Apple, който ще заложи на централно разположен прорез за селфи камерата в дисплея.

Знае се, че върховият iPhone ще има тройна камера и ще бъде малко по-дебел от останалите устройства.

Анализаторите отчитат, че таз годишните модели на iPhone ще са много важни за Apple. Чрез тях компанията или ще успее да изпревари Huawei или да изостане още повече. Информацията, че ще гамата с модели на Apple ще бъде увеличена показва именно стремежа за реализиране на повече устройства и завръщане на по-добри пазарни позиции.