Очакваме на 11 февруари Samsung да представи новата серия смартфони Galaxy S20, а част от тях най-вероятно ще бъде и модела Galaxy S20 Ultra 5G. Сега благодарение на лийкъра Бен Гескин разполагаме и с концептуален рендър на модела, който е създаден по наличната информация за устройството и според него би трябвало да е най-точен. Изображенията показват, че четворната основна камера ще е поставена в голяма правоъгълна секция с двутоново покритие, предава Mobile Bulgaria.

Отчетливо е видим сензорът (вероятно 48MP) с перископна оптика, както и надпис указващ наличието на 100-кратен зуум (най-вероятно хибриден), а функционалността изглежда ще носи името Space Zoom. Смята се, че главният сензор ще е 108-мегапикселов и ще включва технология за сливане на 9 пиксела в 1, което може да позволи заснемането на качествени изображения при намалена околна светлина.

Основната камера се допълва от 12MP сензор с ултраширокоъгълна леща и 3D ToF сензор, който отчита времето за отразяване на инфрачервен лъч от обекта и връщане към сензора. Това ще даде разширена функционалност при приложенията за добавена реалност и при боке ефектите. Според слуховете селфи камерата, която ще е разположена в отвор в дисплея, ще включва 40MР сензор. Очакваме и наличието на функционалност "zoom-in-mic", която ще може да усилва звука от определена посока.

Моделът би трябвало да предложи Dynamic AMOLED екран с диагонал 6.9 инча, резолюция QHD+, съотношение на страните 20:9 и честота на опресняване 120 херца. Сред останалите очаквани характеристики са чипсет Qualcomm Snapdragon 865 с 5G свързаност с изключение на Европа, където ще е наличен Exynos 990 без 5G. Говори се, че ще видим още 12GB RAM, 128/512GB разширяема памет и батерия с капацитет 5000 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане до 45W.