В рубриката "Тествахме за вас" представяме авторски ревюта на актуалните продукти, като нашата основна цел е това да става от различни гледни точки. Пред изпитната комисия застана флагманът на Samsung - новият Galaxy S10+. Първата оценка постави нашият технологичен журналист Стоян Гогов (може да го прочетете ревюто тук), а впечатленията на нежната половина описа Йорданка Вълчева (ревю тук).

Днес, без никаква редакторска намеса представяме и оценката на Панайот Стоянов - Продуктов дизайнер. Пако има години опит в международни компании като PayPal, BroadSoft (част от Cisco) и ThinkMarkets. Работата му се изразява в това да бъде гласът на потребителите, да защитава нуждите им, като същевременно балансира с бизнес целите на компаниите, за които работи.

Освен страстта си към естетичния дизайн, Панайот има сериозен опит в сферата на продуктовата фотография. Днес обаче негова основна страст остава градът, сградите и необичайните комбинации, които може да намерите в неговия Instagram профил.

Като човек, който може да се възползва и оцени на 100% от всички функции на качествената камера, помолихме Панайот да тества новия флагман на Samsung. Ето какво сподели той:

Впечатления

Брилянтният, ярък дисплей, зловещо голямата батерия и полезният сет от камери превръщат Samsung Galaxy S10+ в един изключително вълнуващ продукт.

Първото, което забелязах в телефона естествено беше екрана. Това нещо е огромно. Не вярвайте на хората които твърдят, че размера няма значение, както при повечето неща и тук стриктно следваме великия постулат на г-н Пух - "Колкото повече, толкова повече".

Но дисплеят е фрапантен не само заради внушителните си 6.4 инча размери, той е много ярък и дори на открити пространства в слънчев ден е напълно четлив. В първия момент намирах елипсовидният прорез за предната камера в горния десен ъгъл за дразнещ, защото съм свикнал там да намирам инвентара за състоянието на телефона (заряд, покритие, т.н.), но това е по-скоро заради навика и естествената съпротива към промяна, която дебне в мен.

Вижте тази публикация в Instagram.

2 ❌10 #withgalaxy #samsunggalaxy #urbn #galaxys10plus

Публикация, споделена от Panayot Stoyanov (@mono_chro.me) на

За заснемането на този кадър използвах телеобектива, като въпреки че не ми достигна фокусно разстояние, изображението беше достатъчно голямо и рязко, за да го изрежа в Инстаграм

Скритият в екрана сензор за пръстов отпечатък беше една от функциите, към които проявявах котешко любопитство. При тестовете работеше безпогрешно. Като дребна забележка може да отбележа, че не успявах винаги да нацеля точното място от пръв път, но предполагам след повече практика не бих имал проблеми с това.

Единствената ми по-сериозна забележка към дисплея е в това, че заради малкия фрейм и заоблените ъгли на екрана се случваше да тапна без мое желание.

Вижте тази публикация в Instagram.

Geometry #withgalaxy #samsunggalaxy #urbn #galaxys10plus

Публикация, споделена от Panayot Stoyanov (@mono_chro.me) на

Широкия обектив е наистина широк. Този кадър щеше да е невъзможен при отсъствието на толкова широка оптика.

Корпусът е солиден, удобен, камерите на гърба са подредени по такъв начин, че при поставяне на равна повърхност телефонът стои стабилно.

С глазирания си гръб и секси форма, S10+ е като произведение на изкуството, но има склонността да се изплъзва от пръстите на ръцете ви. Купете си и кейсче, с което да го предпазите от счупване.

Телеоптиката е отново в действие и отново с кроп.

Задната камерата или по-точно сета от 3 камери е впечатляващ. Баланса на бялото е много добър, динамиката също, това което обаче надмина очакванията ми е детайлността на изображението в режим х2 и широчината на широката оптика. Като човек, който предпочита да снима сгради и детайли от сгради, намирам "теле-лещата" за много ценна, но ми липсва още малко по-голям зум. Със своите 12 мегапиксела изображенията носят на кроп.

Забелязах, че батерията издържа много. Прекарах поне 3 часа в снимане на видео, снимки и активно браузване, след което в края на деня все още имаше сериозен запас.