До премиерата на новата серия Galaxy S11 на Samsung остават месеци, като тя дори не е обявена официално, а само се очаква да е през февруари. Въпреки това течовете на информация вече започнаха и в различни източници в мрежата започваме да научваме интересни неща за новия флагман.

Последната информация за него се отнася до камерата. Интересно е, че модулът ще се нарича Хъбъл, директна препратка към едноименния телескоп, а това най-вероятно ще касае увеличението ѝ, което ще е поне 5-кратно.

Освен характеристиките на камерата, едно от най-важните неща за нея е, че тя ще се побира в корпуса на самия телефон и вероятно няма да стърчи дори милиметър - което в момента е едно от най-дразнещите неща при всички производители на флагмани. Това ще е възможно, тъй като за изработката ѝ ще се използва специална перископна система.

Камерата ще е голям скок спрямо сегашните модели, които са само с двукратно увеличение на образа, но това няма да са единствените промени, поне според изтеклата за сега информация. На разположение ще имаме цели 108 пиксела на главната камера, което може би е още една причина тя да носи името на известния телескоп.