Заедно с премиерата на серията Huawei P50 в DXOMARK се появи подробен тест на камерата на P50 Pro, който дава добър поглед върху нейните характеристики. Свикнали сме всеки нов флагман на компанията да застава начело на класацията и новото устройство не прави изключение. С оценка 144 точки Huawei P50 Pro успява да измести досегашния лидер Xiaomi Mi 11 Ultra, който остава на второ със 143 точки, предава Mobile Bulgaria.

Вижте какви снимки прави Huawei P50 Pro >> >> >>

От сайта посочват, че сред силните страни на устройството са ниските нива на шум и широкия динамичен диапазон в основната и ултраширокоъгълната камера, точния и естествен баланс на бялото, добрите детайли при ползване на приближение на открито и закрито, добрата експозиция и широк динамичен диапазон при снимане на видео, добрия преход на баланса на бялото и стабилния автофокус при видео, както и доброто количество на детайли. Освен това е отчетена и ефективната видео стабилизация.

Сред недостатъците са изтъкнати излизането от фокус на някои лица в портретни снимки заради плитката рязкост на обектива, случайните проблеми с автофокуса при намалена осветеност, разликата между показаното на екрана изображение и крайния резултат, наличието на шум в текстурите при намалена осветеност, случайните цветни оттенъци в баланса на бялото при снимане на видео и леката нестабилност на експозицията в някои клипове.

Във фотографската категория камерата е с оценка 149 точки, което пак е с 1 точка повече от Mi 11 Ultra. DXOMARK изтъква, че камерата осигурява изключително качество на изображението във всички условия, а тестовете на телефона са най-добрите или сред най-добрите досега във всички фотографски подкатегории. Единственото изключение е при предварителния преглед и разликите между него и финалното изображение, особено в светлинни условия с висок контраст. Интересно, но P50 Pro получава и най-висока оценка за zoom - тя е 107 точки, което е с цели 7 точки повече от досегашния лидер Mi 11 Ultra.

В частта за запис на видео P50 Pro получават 116 точки, което е с една по-малко от лидера Xiaomi Mi 11 Ultra. Това се дължи главно на по-слабите резултати при оценката на текстурите и шума. От компанията посочват, че P50 Pro предлага една от най-добрите системи за автофокус във видео, а освен това и качеството на изображението е отлично. Единствените по-сериозни критики са при наличието понякога на нежелани видео артефакти.