По традиция преди изложението IFA стават ясни и носителите на наградите на EISA (European Imaging and Sound Association) - това е асоциация от 53 специализирани технологични издания от 25 европейски страни, която всяка година отличава най-добрите продукти в 6 различни категории на потребителската електроника.

Най-голям интерес предизвиква категорията за мобилни устройства, в която има интересно разпределение на наградите.

Вижте как изглеждат отличените устройства >> >> >>

Експертите на EISA определят Huawei P20 Pro за най-добър смартфон на годината, за което голям принос има неговата иновативна тройна камера с технология на Leica, но освен това устройството печели журито със своята изработка, батерия и голям AMOLED дисплей, предава Mobile Bulgaria.

В класацията има и друг смартфон на Huawei, но от дъщерната марка Honor. Това е Honor 10, който получава награда за лайфстайл смартфон.

Другите два телефона в мобилната категория са Nokia 7 Plus с награда за потребителски смартфон и Noa Element N10, който е отличен като най-добра покупка.

В категорията откриваме още Pioneer XDP-02U с награда за мобилен аудио плеър, JBL Endurance Dive с приза за безжични in-ear слушалки и JBL Xtreme 2 с награда за мобилна тонколона. AKG N700NC са отличени като шумопотискащи слушалки, LG XBOOM AI ThinQ WK7 е най-добра тонколона с изкуствен интелект, a iFi Audio xDSD е награден като портативен DAC/усилвател за слушалки.