Наскоро Зак от канала в YouTube JerryRigsEverything ни показа колко добре се справя Galaxy Note10+ 5G с приложените от него тестове. Сега в канала PhoneBuff беше публикуван друг интересен тест, който демонстрира издръжливостта на Galaxy Note10+ при падане от определена височина със специална машина, като се прави директно сравнение с iPhone XS Max, предава Mobile Bulgaria.

За разлика от Galaxy S10+, който разполага със стъкло Gorilla Glass 6 само на екрана (отзад e Gorilla Glass 5) и не се справи добре при този тест, новият модел на Samsung има два панела от Gorilla Glass 6. Освен това изглежда и теглото му е разпределено по-добре, така че не пада толкова често върху екрана, а това му помага да го запази по-дълго здрав.

Първоначално щетите по гърба на модела на корейците са по-сериозни спрямо тези при iPhone, но с течение на тестовете ролите се разменят. Дори след преминаване на всичките кръгове на изпускане Galaxy Note10+ 5G продължава да работи, макар и със счупени стъклени панели. В същото време в даден момент екранът на iPhone XS Max частично спира да реагира на команди.