От известно време мобилният бизнес на LG работи на червено, но компанията не се отказва да инвестира в него. През миналата година дори започна да се връща на пазарите, на които беше спряла да продава телефоните си като България например. Плановете й обаче са амбициозни, а от изявление на изпълнителния директор по време на CES става ясно, че целта е мобилното подразделение да започне да генерира печалба до края на 2021 година, предава Mobile Bulgaria.

Засега няма повече подробности как точно ще стане това, но корейците вероятно са набелязали необходимите мерки. Според Куон Бонг-сьок LG е в състояние да върне към печалба мобилното подразделение, като разшири неговото портфолио и постоянно пуска нови модели, които включват атрактивни възможности, за да спечелят потребителите.

Наскоро компанията заяви, че за последното тримесечие на 2019 очаква оперативна печалба от 98.6 милиарда вона, което обаче е значително по-малко от прогнозите на анализаторите за около 270 милиарда вона. Засега компанията не коментира това драстично разминаване, но се смята, че то е свързано с продължаващите проблеми на мобилното подразделение. С цел подобряване на представянето му през 2019 компанията реши да премести своите производствени линии за телефони от Корея във Виетнам.