Интернет гигантът "Туитър" (Twitter) съобщи, че ще назначи в борда на директорите водещия си акционер и главен изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск, след като вчера милиардерът разкри, че е придобил значителен дял в социалната медия, съобщи Ройтерс.

Мъск ще заеме позицията директор от клас II, като мандатът му ще изтече на годишното събрание на акционерите през 2024 година.

Назначението може временно да блокира възможността за оферта за "поглъщане" на "Туитър" от страна на Мъск - сделка, за каквато спекулираха анализатори и инвеститори, след като бизнесменът съобщи, че е придобил дял от 9,2 процента от компанията на стойност около 3 милиарда долара.

Докато е директор Мъск не може да притежава повече от 14,9 процента от обикновените акции на мрежата за микроблогове нито като индивидуален акционер, нито като член на група, се посочва в писмено изявление на компанията.

"Развълнуван съм да споделя, че назначаваме Мъск в борда си", написа изпълнителният директор на "Туитър" Параг Агравал.

В отговор Мъск туитна, че с нетърпение очаква да работи с борда и Агравал, "за да направим значителни подобрения в социалната медия през следващите месеци".

Акциите на "Туитър" поскъпнаха с 6 процента преди началото на търговската сесия днес, след като вчера прибавиха към стойността си над 27 процента.