Миналата година Motorola пусна в Китай смартфон на име P30, който така и не достигна до други пазари, но пък неговите варианти P30 Play и P30 Note послужиха за основа на Motorola One и One Power, от които само първият се появи в Европа.

Тази година вероятно ще видим продължение на серията и това се подсказва от появилите се рендъри на модела P40, които разкриват какво ни е подготвила Motorola. Изображенията са създадени на базата на CAD чертежи за производители на аксесоари, които са споделени от @OnLeaks за сайта 91mobiles, предава Mobile Bulgaria.

Снимките показват наличието на отвор за предната камера в дисплей, който вероятно е с диагонал 6.2 инча. Дисплеят има тънки странични рамки и сравнително широка зона под него, но все пак става дума за устройство от средния ценови сегмент.

Устройството предлага жак за слушалки и сензор за отпечатъци в логото на Motorola върху задния панел, а основната камера е двойна. Говори се, че тя ще ползва 48MР сензор като този в Huawei nova 4 и Honor V20. 91mobiles посочва размери на корпуса около 160.1 x 71.2 x 8.7 мм, а в зоната на камерата дебелината ще бъде около 10 мм.