Motorola представи новото поколение на своя сгъваем смартфон - razr. Той идва с 5G технология, двусимови възможности, подобрена камера и мощен хардуер.

Вижте как изглежда новият razr >> >> >>

Дизайнът на устройството е еволюирал. Ночът на дисплея е станал по-малък. Сгъването на екрана е подобрено, а сензорът за отпечатъци е преместен на гърба.

Устройството идва с два екрана, като те са защитени от Gorilla Glass 5. Основният дисплей е 6.2-инчов P-OLED с резолюция 876 x 2142 пиксела (373 ppi), а този отвън е 2.7-инчов с резолюция 800 x 600 пиксела (370 ppi).

Устройството има много солиден вид и се усеща добре в ръката, като елементите по корпуса му са стъкло и метал.

От Motorola са уверени в надеждността на сгъваемият механизъм. Тестове са показали, че устройството издържа до 200 000 отваряния, което означава, че при 100 на ден ще са нужни 5 години за достигане на тази граница.

Дисплеят има и специален филм, който предпазва от драскотини. По разбираеми причини смартфонът не е водоустойчив, но има водоотблъскващо покритие отвън и отвътре, което трябва да пази от пръски.

Оперативната RAM памет и свободното вътрешно пространство са съответно 8GB и 256GB. Процесорът е 8-ядрения Snapdragon 765G.

Външният дисплей е станал доста функционален, като през него могат да се ползват приложенията: Google Maps, Spotify, YouTube Music и много други. Така може дори да не отваряте устройството.

Основната камера е с 48МР (f/1.7) сензор, има оптична стабилизация, лазерен автофокус и TOF 3D сензор за дълбочина. Тя може да заснема качествени 4К клипове.

За селфитата отговаря 20МР (f/2.2) сензор, чиито изображения също са доста добри.

Новият razr 5G ще се предлага в три цвята - черен, сив и златист. Продажбите стартират тази есен.