Motorola представи своя най-нов смартфон, който ще застане на върха на гамата на компанията. Устройството се нарича One Vision и има 6.3-инчов безрамков дисплей с резолюция от 1080 x 2520 пиксела и съотношение на страните 21:9. В горния ляв ъгъл е поместена селфи камерата, която е с 25 мегапиксела.

Вижте как изглежда Motorola One Vision >> >> >>

Основната камера е двойна и разчита на един 48 MP сензор с бленда f/1.7 и оптична стабилизация, който е съчетан с 5 MP сензор за дълбочина на изображението. Комбинацията е способна да прави клипчета в 4К. Камерата има режим с изкуствен интелект, който да избира най-подходящите настройки, както и нощен режим. Последният работи доста добре, заради високата светлочувствителност на използвания 48 MP сензор.

Това е възможно благодарение на изчислителната сила на процесорът Exynos 9609, който е 8-ядрен и е дело на Samsung. Той е подсилен от видеоускорителя Mali-G72 MP3, а смартфонът разполага още с 4 GB RAM памет.

Смартфонът е част от инициативата Android Onе. Това означава, че той е с почти чиста версия на Android, която ще получава редовно ъпдейти за период от 2 години.

Телефонът изненадва още с това, че разполага с класическия 3,5 милиметров стандартен аудио жак USB-C порти и батерия с капацитет от 3500 mAh, която може да се зарежда бързо. Устройството не е водоустойчиво, но има защита против водни пръски.

Motorola One Vision има добър дизайн, високи възможности, а една от най-приятните изненади е, че те идват на доста достъпна цена. Смартфонът може да се закупи без договор за около 599 лева.