Oppo Find X е един от най-модерните и луксозни смартфони на пазара, като китайското устройство се отличава със своя дисплей, който изпълва цялата предна част на телефона.

За да постигнат подобен дизайн с наистина безрамков дисплей, инженерите на Oppo са създали стилен слайдер, съдържащ предната и задната камера. Те се плъзгат нагоре, само когато има нужда от тях, а в останалото време са скрити в корпуса на устройството.

Вижте как изглежда Oppo Find X >> >> >>

Според експертите, освен ефектния вид, този дизайн има и още едно предимство - разузнавателните агенции и хакерите не могат да използват камерата и да правят снимки, без знанието на собственика. В случай, че някой придобие контрол над устройството той или ще може да види единствено черен екран или, ако успее да активира дистанционно слайдера, то веднага ще алармира притежателя на телефона, че става нещо нередно.

Що се отнася до характеристиките, Oppo Find X има 6.4-инчов OLED с резолюция от 2340x1080 пиксела. Процесорът е Snapdragon 845 и е комбиниран с 8GB RAM и 256GB памет за файлове.

Основната камера е двойна с 16МР (f/2.0) и 20МР сензори (f/2.2), която има оптична стабилизация. Предната е с 25МР и е комбинирана и със система за 3D лицево разпознаване, която помага и за създаване на анимирани емоджита. Според компанията камерата е готова за употреба в рамките на 0.5 секунди, така че всичко става доста бързо.

Батерията е с капацитет 3730mAh и поддържа технологията за бързо зареждане VOOC. Oppo Find X се продава в Европа, като цените му са около 770 евро, а в България може да се намери за около 1600 лева.