Huawei добави в AppGallery нов инструмент, който улеснява потребителите да открият приложенията, които липсват в магазина на компанията. Приложението се казва Petal Search и прилича на нормална интернет търсачка, но при търсене на каквото и да било първо предоставя списък с отговарящи на заявката приложения и бутони за инсталирането им от различни източници или пък за ползването им през уеб. Има и опция за преминаване към Bing, което показва нормалните резултати от търсачката, предава Mobile Bulgaria.

Приложението включва и секция с актуални новини от Microsoft News, а според описанието му може да покаже прогнозата за времето, спортни резултати, финансови новини и борсова информация, а освен това са посочени опции за търсене на хотели, проверка на полети и търсене на местни бизнеси. Повечето от посоченото обаче явно тепърва ще бъде добавено. Работата по Petal Search продължава, а компанията обещава да продължи да подобрява възможностите му за търсене.

Приложението наистина може да е от полза за потребителите на телефони Huawei без услугите на Google. Чрез него е възможно да търсите приложения от едно място вместо да се налага да превключвате между различни източници, за да проверите къде какво е налично. До голяма степен функциите му са като тези на More Apps, но в него са налични само най-популярните приложения, а ако търсите нещо друго, пак ще трябва да потърсите другаде. Има опция и за поставяне на уиджет за търсене върху основния екран, което ще е още по-удобно за потребителите.