Apple започна да разпраща покани за следващото си събитие за медиите, на което очакваме да бъдат представени нови модели iPhone. Датата е 12 септември, а мястото е централата на компанията в Купертино, Калифорния.

Както обикновено поканата не дава някаква конкретна информация за очакваните продукти, но съдържа няколко бронзови концентрични кръга с текст Gather round (съберете се наоколо), предава Mobile Bulgaria.

Според досегашните слухове компанията се кани да анонсира нови смартфона с изрязани дисплеи и лицево разпознаване, но само два от тях ще са с OLED дисплеи.

Освен това се говори, че тази есен ще видим нови таблети iPad Pro и часовници Apple Watch заедно с подобрени издания на MacBook Air и Mac mini, но не е изключено част от тези продукти да бъдат анонсирани на друго събитие през октомври.

9to5mac успя да публикува снимка на Apple Watch 4, която показва часовник с дисплей, който запълва по-голяма част от предния панел. Освен това според сайта двата модела с OLED дисплеи ще се казват iPhone XS и ще се предлагат в нов златист цвят.