Популярното интернет издание SamMobile съобщи, че флагманският смартфон Samsung Galaxy S10 ще има още една особеност, която със сигурност ще се хареса на потребителите.

Това е док-станцията DeX, която е значително усъвършенствана и променена. Да си припомним, че благодарение на DeX, смартфонът може да се използва като персонален компютър чрез външни дисплей, клавиатура и компютърна мишка.

По този начин потребителят получава универсално устройство, което може да използва навсякъде като смартфон, мобилен и десктоп компютър. При включването на Samsung Galaxy S9 към сегашната док-станция DeX, смартфонът престава да работи, понеже всичките му ресурси се използват за осигуряване работата на операционната система.

Притежателите на Samsung Galaxy S10 няма да бъдат притеснени от подобен компромис. Те ще могат едновременно да използват смартфона и като компютър, и като мобилен телефон. Разбира се, Samsung Galaxy S10 няма как да замени един бърз геймърски компютър.

Но явно ще може да се използва като домашна или офис компютърна система, с която може да се провери пощата, да се работи с документи на голям екран, да се теглят и гледат филми, както и редица други действия, типични за десктоп устройствата.