Вече видяхме снимки на прототип на сгъваемия Samsung Galaxy Z Flip, който ще бъде представен на 11 февруари, но досега нямахме идея как ще изглежда финалната му версия. Благодарение на сайта WinFuture вече имаме възможност да видим и официалните рендъри на устройството, които компанията ще ползва в своята маркетингова кампания.

Вижте как ще изглежда сгъваемият смартфон >> >> >>

Според сайта в Германия Galaxy Z Flip ще бъде насочен към платежоспособните клиенти, които искат да изявят своята индивидуалност. В маркетинговите материали компанията дори посочва, че той е готов за инфлуенсъри, а заради някои софтуерни подобрения е особено подходящ за Instagram, предава Mobile Bulgaria.

Снимките показват привлекателно устройство с виолетово оцветяване на корпуса, което в сгънато състояние е много компактно. Както вече стана ясно, телефонът има AMOLED дисплей с вертикално сгъване и съотношение 22:9, който в отворено състояние е с диагонал 6.7 инча. Панелът е с резолюция 2636 х 1080 пиксела и е с отвор за селфи камерата, а освен това има стъклено покритие.

На гърба има малък 1-инчов AMOLED дисплей с резолюция 300 х 116 пиксела. В хардуерно отношение очакваме Snapdragon 855+, 8GB RAM, 256GB памет, двойна 12МР камера с широкоъгълна и ултраширокоъгълна оптика, 10МР селфи камера, 3300 mAh батерия с бързо (15W) и безжично (9W) зареждане и страничен сензор за отпечатъци. Продажбите в Европа може да започнат на 14 февруари на цена около 1500 евро.