И последната версия на мобилната операционна система на Apple не се размина с неприятни бъгове, дни след официалното и разпространение. iOS 14 се разпространява безплатно в устройствата на компанията от сряда.

Новата версия предлага на потребителите някои нови функции, които много отдавна искат да видят. Сериозно е работено върху организацията на приложенията, разположението на началния екран и възможност за промяна на приложение, които се използват по подразбиране.

Оказа се обаче, че именно това създава проблем и за сега не работи много добре. Чрез постове в Twitter множество потребители се оплакаха, че каквато и програма да изберат за използване за дадена задача, след рестарт на устройството отново се връща тази, която е по подразбиране.

Това става, ако да речем решите да използвате Firefox или друг браузър, а не вградения Safari. След рестарт обаче всичко е по старому, а настройките трябва да се правят наново. От Apple обявявиха, че знаят за проблема и по най-бързия начин ще пуснат ъпдейт, който да коригира грешката.