Huawei ще представи новото поколение смартфони в серия P през март в Париж, но вече разполагаме и с първите предполагаеми снимки на един от моделите в нея. В китайската социална мрежа Weibo бяха споделени снимки, които може би показват P40 Pro, но впоследствие публикацията беше изтрита, предава Mobile Bulgaria.

В първата снимка виждаме предната част на модела и наличието на отвор в екрана за двойна селфи камера. Видима е извивка на дисплея от едната му страна, но защитният калъф закрива горната и долната рамки. Предполага се, че устройството ще включва четиристранно извит екран. Зоната до отвора за предната камера е в черно, като там се визуализират известията.

Втората снимка е на задната част на модела, но от специалния предпазен калъф не се вижда основната камера. Интересно е наличието на две секции в калъфа, които могат да се отварят, но ползването на подобни предпазни средства е една от мерките, които компанията предприема, за да защити своите прототипни устройства от чужди очи.

Според експертите видяното на кадрите устройство е предпроизводствен прототип, но серийния телефон най-вероятно ще прилича на 99% на смартфона от снимките. Разликите ще засягат софтуера и подобрението на други фини детайли.