Eдин от най-интересните прототипи, които бяха показани по време на изложението IFA в Берлин, бе Nubia Alpha. Устройството е с операционна система Android, а неговите създатели го определят като "смартфон за носене".

Nubia Alpha се опитва да реализира идеята за умно устройство, което има дисплей, който обвива ръката на своя притежател. Очакванията са моделът да се появи на пазара в Китай до края на годината, а продажбите в световен мащаб ще започнат пак по това време.

От Nubia са обявили единствено, че цената ще е сходна с тази на смартфон. По време на IFA прототипите са били показвани само във витрина, а според впечатления на успели да ги изпробват журналисти те са били относително леки и удобни за носене.

Nubia Alpha предлага извит OLED дисплей в метална верижка и камера за селфита, която е поставена в пластмасов модул с батерия и останалата електроника.

Софтуерът е бил в ранна фаза на разработка и е показвал само демо на основни функции като приемане на телефонни разговори, следене на физическа активност, управление на музика и функция за откриване на свързан смартфон.

За момента няма официални данни за използвания хардуер, но е известно, че устройството няма да може да работи с приложения за Android, които не са специално адаптирани за него.