Huawei явно предпочита Париж за своите продуктови премиери, защото компанията ще избере френската столица и за премиерата на следващите си флагмански смартфони - серията P40. Това става ясно от френското издание Frandroid, което цитира думи на шефа на потребителския бизнес Ричард Ю, казани по време на интервю в Шънджън, предава Mobile Bulgaria.

Ричард Ю разкрива, че серията ще бъде представена в края на март, но засега нямаме точна дата. Припомняме, че премиерата на P30 беше на 27 март. Мениджърът обещава, че P40 ще предложи невиждан дизайн, подобрено качество на снимките, още по-бърза работа и по-дълга автономност, което означава, че ще надгради P30 във всички ключови области.

Нещо повече - Ю заявява, че смартфонът ще се предлага през всички класически канали на дистрибуция, включително и през операторите. От интервюто става ясно, че P40 ще работи с Android 10 и интерфейс EMUI.

Предстои да разберем дали ще включва услугите и приложенията на Google, но компанията ще има време да привлече към Huawei Mobile Services повече разработчици, което ще осигури на потребителите и достъп до повече приложения.