Xiaomi е в напреднала подготовка на своя следващ флагман. След като представи своето семейство от серия 12, единственият необявен модел остава Xiaomi 12 Ultra. Това ще е водещото устройство за компанията, отличаващо се с голяма хардуерна мощ. То вече е забелязано във вътрешни бази данни на Xiaomi, под номер на модела 2206122SC и вътрешно кодово име L2S.

Докато го видим на пазара обаче ще мине време. Вероятно най-вече заради проблемите с доставките на чипове, които продължават да притесняват големите компании, моделът ще се появи чак през третото тримесечие на настоящата година. Това е доста по-късно от появата на предишната версия - Xiaomi Mi 11 Ultra, която се случи през март 2021 година.

След като Xiaomi 12 вече бе обявен, имаме доста добра представа за основата, върху която ще бъде изграден Xiaomi 12 Ultra. Той би трябвало да предлага повече по отношение на спецификациите. Очакванията са смартфонът да има цели седем обектива. Моделът Ultra би трябвало да се задвижва от чипсета Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm. Цялата тази мощ и производителност обаче ще си има цена: по първоначални данни Xiaomi 12 Ultra ще струва близо 3000 лв.