Популярното приложение Clubhouse, което предлага достъп до стаи с аудио чатове на различни теми, вече не изисква от потребителите да имат покана, за да могат да го ползват. Така то вече е отворено за всеки желаещ, което става 16 месеца след появата му, а това се съпътства и с излизането на приложението от фазата на бета версия. За да отбележи този важен етап в развитието си Clubhouse представи нов сайт и ново лого, предава Mobile Bulgaria.

Потребителите пак могат да изпращат линкове с покани на други хора, но вече може да се включи всеки дори и без такава. От компанията споделят, че системата с покани е била важна част от ранната й история, защото така е било възможно разрастването на Clubhouse без това да доведе до проблеми в работата на приложението. През първата половина на годината екипът на Clubhouse се е увеличил от 8 на 58 души, а дневните аудио стаи са нараснали от 50 000 на 500 000.

Приложението е получило 10 милиона нови потребители след пускането на версията за Android в средата на месец май. Миналата седмица Clubhouse се сдоби и със система за размяна на текстови съобщения и досега са били изпратени 90 милиона такива. Средно потребителите прекарват по около час дневно в приложението, а голяма част от тях не само слушат, но и говорят.