Samsung обяви, че новата версия на графичния потребителски интерфейс One UI 3.1 ще достигне и до някои по-стари устройства. Припомняме, че базираният на Android 11 интерфейс дебютира със серията смартфони Galaxy S21, предава Mobile Bulgaria.

Сега от компанията съобщават, че той ще бъде наличен за сериите Galaxy S20, Note20, Z Fold2 и Z Flip. По този начин част от новостите ще се появят и за тези модели, като процесът по актуализация вече е започнал. Разбира се той ще е поетапен и може да отнеме известно време докато достигне и до вас.

Сред новостите, които ще достигнат до по-старите модели са подобреният режим за снимане Single Take за избор на най-добрия кадър от кратък запис, опция за изтриване на обекти от снимка, запис с няколко микрофона и т.н. С обновлението ще е налична и функционалността Private Share за споделяне на файлове с временен достъп.

Друга новост е Eye Comfort Shield, с която динамично се настройват нивата на синята светлина, а в Quick Settings са вградени бутони за управление на уреди от умния дом. Интересно е да отбележим, че някои устройства вече получиха обновлението, а това са Galaxy Tab S7 и S7+, както и Galaxy S20 FE, но за него то беше изтеглено заради проблеми.