Хибридното устройство Samsung Galaxy Fold най-вероятно ще се появи на пазара на 27 септември тази година. Това съобщава Business Insider, като се позовава на информация от клиент на корейския гигант. Той е предоставил на изданието извадка от свой чат със служител по поддръжка на Samsung.

В него служителят посочва 27-ми като очакваната дата за пускането на телефона на пазара в САЩ. Устройството ще се продава само във физически магазини, но не и онлайн, казва още служителят. За сега от Samsung са отказали коментар по темата.

През юли т.г. Samsung вече обяви, че Galaxy Fold ще се появи на пазара през септември, но не посочи точна дата. Анализаторът Еван Блас, който е известен със сравнително точната си информация, наскоро обяви, че датата е именно 27 септември. Това обаче може да се окаже датата само за САЩ, защото в Южна Корея медиите очакват модела на пазара още тази седмица.

Galaxy Fold ще се предлага само на избрани пазари в по-малко бройки. Телефонът има доста труден старт, след като трябваше да започне да се продава през пролетта. Това обаче не се случи, защото тестовите бройки на няколко медии проявиха сериозни дефекти. Компанията отложи дебюта на Galaxy Fold, като преработи телефона, за да го направи по-здрав.