Нова информация от CNET разкрива, че компанията ще анонсира Galaxy Note10 по време на бляскаво събитие на 7 август, което отново ще се проведе в Barclays Center в Бруклин, където миналата година беше анонсиран Galaxy Note9, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как може да изглежда Samsung Galaxy Note10 >> >> >>

Изданието посочва, че все още има възможност за промяна на плановете на компанията, която е отказала коментар на информацията.

Устройството би трябвало да заздрави флагманското портфолио на компанията и особено в момент, в който устремът на Huawei към първото място на пазара на смартфони беше прекъснат от американските санкции.

Говори се, че Samsung ще продължи започнатото от Galaxy S10 и ще предложи смартфона в няколко варианта с различен диагонал на екрана, включително и модел с 5G възможности.

Благодарение на запознати източници, цитирани от 91mobiles, научаваме, че два от вариантите в нея - Note10 и Note10 Pro, ще разполагат с батерия с капацитет 4170 mAh. Note10 може да предложи Dynamic AMOLED дисплей с диагонал 6.4 инча и 128GB базова памет за файлове.

Pro моделът най-вероятно ще включва Super AMOLED панел с диагонал 6.8-инча и 256GB стартова памет с опция до 1TB.

Според източниците на изданието компанията подготвя три модела в серията като освен вече споменатите се очаква и Galaxy Note10e. Тяхната информация сочи, че имената SM-N975 (Note10) и SM-N976 (Note10 Pro) всъщност са за различни устройства, а не както се смяташе досега за 4G и 5G вариантите на Galaxy Note10. Вътрешните названия на двата смартфона са съответно Project D2 и Project D2-X. Компанията подготвя още два модела - SM-N970 и SM-N971, които са с кодовото име Project D1. Предходни слухове подсказаха, че зад SM-N970 всъщност стои Galaxy Note10e.