Наскоро се появиха първите рендъри на Galaxy S11+, от които става ясно, че устройството може да има петорна основна камера. Сега на базата на патентна заявка за запазване на наименование към EUIPO, която е открита от LetsGoDigital, получаваме представа за евентуалното предназначение на един от сензорите. Той може да е специализиран за снимане в нощни условия, тъй като е възможно да носи името "Bright Night", предава Mobile Bulgaria.

По този начин се нарича и нощният режим, който компанията въведе при сериите Galaxy S10 и Note10. За съжаление, липсва допълнителна информация за тази новост, но е доста вероятно скоро да изтече повече информация за нея.

Вече са известни много детайли за камерата на бъдещия модел, който ще включва 108-мегапикселов сензор.

Освен това очакваме наличието на модул с перископен обектив с 5-кратен оптичен зуум и оптична стабилизация. Сред останалите нововъведения ще са наличието на лазерен автофокус и възможност за запис на видео в 8K.

Възможно е да видим и нови режими на снимане като "Director's View", "Night Hyperlapse", "Space Zoom", "Single Take Photo" и "Vertical Panorama".