Информация от Южна Корея разкрива, че Samsung ще направи промени в конструкцията на моделите от серията Galaxy S11, които най-вероятно ще затруднят още повече ремонта им извън оторизираните сервизи.

Според The Elec компанията ще заложи на лепило за фиксиране на компонентите в много от своите смартфони, включително и Galaxy S11, вместо на досега използваната двойнолепяща лента, предава Mobile Bulgaria.

През тази година лепило е било приложено във всички модели от сериите Galaxy A и M, така че е логично това да продължи и при флагманите. Доставчици на лепила са американската HBFuller и китайската Weldbond.

Лентата изисква повече място, а лепилото позволява да се намалят още повече страничните рамки на дисплея. То намалява и производствените разходи, защото лентата има нужда от повече обработка, а освен това голяма част от нея се изхвърля.

От друга страна лентата има по-добри водоустойчиви свойства и може лесно да се подмени при ремонт само със загряване на компонентите. Междувременно експерти посочват, че при лепилата е отчетен голям напредък по отношение на здравината, водоустойчивостта и лекотата на замяна, а през последните години китайските производители ги използват все повече.

Според скорошно интервю на изпълнителния директор на Weldbond, от произведените в Китай 700 милиона смартфона 500 милиона са с лепила на компанията.

Samsung също преминава към този материал в своите премиум модели и според The Elec лепило вече е било ползвано в части от моделите на Galaxy Note10. Изданието посочва, че тази практика ще продължи и в новата серия Galaxy S, която ще видим през февруари.