След по-малко от месец Samsung ще представи Galaxy Note9 и по всичко личи, че устройството няма да се различава много във визуално отношение от своя предшественик. Това се потвърждава и от публикуваното от сайта Android Headlines изображение, за което се твърди, че е официално и показва финалния дизайн на телефона, предава Mobile Bulgaria.

Или поне на предната част, която е почти идентична с тази на Galaxy Note8. За приликата се заговори при появата на снимка на предното стъкло за телефона, а освен това наскоро и Елдар Муртазин потвърди това. Рамката под дисплея изглежда по-малка, което няма да е изненада, защото това е така и в серията Galaxy S9.

Междувременно от Китай се появи снимка на промоционална брошура за телефона, която показва долната част на устройството и дава първи поглед към новия стилус S Pen. На пръв поглед и тук промените в дизайна са минимални, но няма нито намек за очакваните Bluetooth възможности, които наскоро бяха потвърдени и от сайта на FCC.

Снимката показва, че хоризонталната ориентация на основната камера се запазва, а сензора за отпечатъци ще е поставен под нея. Непроменена остава и конфигурацията на портовете и отворите върху долната страна на корпуса.

Представянето на Galaxy Note9 ще бъде на 9 август, а от устройството очакваме малко по-голям 6.4-инчов дисплей и батерия с капацитет 4000 mAh. Останалите хардуерни спецификации ще са подобни на тези в Galaxy S9, но се предполага, че стилуса S Pen е получил разширена функционалност заради добавянето на Bluetooth (дистанционно управление на телефона и на домашни устройства и употреба в игри).

Докато чакаме официалните подробности от Корея се появи информация, че продажбите на телефона в страната ще започнат на 24 август. Според ETNews компанията е решила да ускори пазарната премиера заради по-слабите продажби на Galaxy S9, а освен това така компанията ще има значителен аванс спрямо новите модели iPhone.