Samsung представи не един а два сгъваеми смартфона, давайки сериозна заявка за лидерство в сегмента.

Вижте как изглеждат новите сгъваеми смартфони на Samsung >> >> >>

Устройствата имат мощни процесори, добри камери, 5G възможности и са напълно водоустойчиви.

Galaxy Z Fold3

Galaxy Z Fold3

Снимка: Samsung

Смартфонът идва с преден 6.2-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 2268х832 пиксела. При отваряне е достъпен основният 7.6-инчов AMOLED дисплей с резолюция от 2208х1768 пиксела. И двата екрана имат честота на опресняване от 120Hz.

Дисплеите са защитени от покритието Gorilla Glass Victus, а пантите са от нова и с 10% по-здрава алуминиева сплав.

Моделът е с 12GB RAM памет, а вътрешното пространство е 256GB или 512GB в зависимост от версиите.

Galaxy Z Fold3

Снимка: Samsung

Процесорът е 8-ядрен Snapdragon 888 с 5G възможности. Към него е добавен графичния ускорител Adreno 660.

Камерите заслужават огромно внимание. При Galaxy Z Fold3 виждаме интегрирана под големия дисплей 4МР селфи камера. Тя е невидима и не разваля цялостния дизайн на устройството. Конфигурацията разполага и с втора 10МР селфи камера.

Основната камера е тройна. Главният сензор е с 12МР и има оптична стабилизация, бленда f/1.8 и Dual Pixel автофокус. Вторият сензор е широкоъгълен и с 12МР. Третият е телефото с 12МР сензор, предлагащ 2х оптично увеличение, PDAF и оптична стабилизация. Сензорите също са защитени със защитното покритие на Gorilla Glass.

Galaxy Z Fold3

Снимка: Samsung

Камерите имат множество режими и правят изключително качествени снимки. Видеата са с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда, като има и опция за снимане на слоу-моушън клипове с 960 кадъра в секунда.

Батерията е с капацитет от 4400 mAh и има възможност за зареждане с бързо зарядно.

Galaxy Z Fold3 е изключително здрав и сертифициран по военния стандарт IPX8. Това гарантира издръжливост от 30 минути потапяне на 1,5 метра дълбочина във вода.

Устройството поддържа работа със стилуса S Pen, а при сгъване на половина може да се ползва като таблет със своеобразна клавиатура. Потребителите могат да отварят два прозореца на едно и също приложение или да ползват едновременно две различни приложения. Прехвърлянето на съдържание между двете апликации също става лесно и бързо.

Galaxy Z Fold3

Снимка: Samsung

Samsung Galaxy Z Fold3 5G ще се предлага в черно, зелено и сребристо с матова текстура на цена от 1799 евро. В България ще струва 3499 лв. (256 MB) и 3699 лв. (512 MB).

Galaxy Z Flip3

Z Flip3

Снимка: Samsung

Вторият представен телефон демонстрира друг тип на сгъване. Основният дисплей е 6.7-инчов и с резолюция 2640х1080 пиксела и честота на опресняване от 120Hz. На гърба на устройството има монтиран втори 1.9-инчов AMOLED дисплей с резолюция от 260х512 пиксела. Той осигурява достъп до функции, без необходимост от разгъване на смартфона. Така без да отваряте смартфона може да правите селфита, да виждате часа, времето, да си пускате музика и дори да плащате безконтактно със Samsung Pay.

Samsung отново са поставили ударение върху здравината, защото рамката е алуминиева, а външните дисплеят защитен от покритието Gorilla Glass Victus.

Процесорът е 8-ядрен Snapdragon 888 с 5G възможности. Оперативната RAM памет е 8GB, а вътрешното пространство -  128 или 256GB.

Z Flip3

Снимка: Samsung

Основната камера е двойна. Главният сензор е с 12МР сензор, f/1.8бленда, Dual Pixel автофокус и оптична стабилизация. Вторият сензор отново е с 12МР и предлага широкоъгълни способности. Камерата отново е защитена от Gorilla Glass. Ако не отваряте телефона, може да ползвате основната камера за селфита или за функцията "огледало".

Селфи камерата, която имате при разгънато устройство, е с 10MP сензор и може да прави 4K видео.

Основната камера може да прави клипове с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда, като има и опция за снимане на слоу-моушън клипове с 960 кадъра в секунда.

Подобно на Samsung Galaxy Z Fold3, по-малкият Galaxy Z Flip3 също може да се ползва в полу-разгънато състояние. Това е много полезно при видео-разговори.

Z Flip3

Снимка: Samsung

Батерията е с капацитет 3300 mAh и поддържа бързите зарядни.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G ще се продава на цена от 1049 евро. В България го очакваме на цени 2049 лв. (128 MB) и 2149 лв. (256 MB).

Бонуси

Z Fold3 и Z Flip3

Снимка: Samsung

Новите устройства на Samsung ще се продават от 27 август, а между 11 и 26 август има кампания за предварителни поръчки, която включва любопитни бонуси.

При връщане на Galaxy Note, Fold, Z Flip, iPhone Pro, iPhone Pro Max независимо от годината потребителят ще получи бонус от 200 лева

Закупилите Galaxy Z Fold3 5G ще могат да вземат Flip Cover със S Pen и 25W зарядно устройство.

В допълнение компанията предлага и подмяна на основен дисплей на Galaxy Z Fold3 или на Galaxy Z Flip3 от оторизиран сервиз на Samsung на преференциална цена в рамките на 1 година от закупуване на устройството.

Mовече информация относно кампанията по предварителни поръчки може да научите тук >>>