През последната година едно от най-интересните неща на полето на смартфоните са новите модели, разполагащи с гъвкави дисплеи. Няколко производителя предложиха подобни устройства, които със сигурност привлякоха интереса на публиката.

Но заради убийствено високата си цена, повечето потребители си остават само с интереса. В Samsung очевидно добре разбират това, защото стана ясно, че в момента подготвят по-евтина версия на един от сгъваемите модели, който ще се казва Samsung Galaxy Fold Lite.

Смартфонът отново няма да е бюджетен, но ще е близо два пъти по-евтин от предишния модел и ще може да се намери на цена от около 1000 щ. долара или дори по-малко, според някои анализатори.

Интересно е, че по този начин новият модел със сгъваем екран ще се окаже по-евтин от флагман като Samsung Galaxy S20. Най-вероятно това ще е за сметка на хардуерната конфигурация. Идеята на Samsung може би е да представят смартфон, който разчита основно на дизайна и на атрактивността на своя екран, предназначен именно за тези, които искат да имат подобно атрактивно устройство.