Приложението за онлайн комуникация Signal се радва на засилен интерес сред потребителите, основно заради високото ниво на защитата на данните. От известно време е налична и опция за автоматично изтриване на съобщенията след определен период, но сега тя вече може да се използва по подразбиране, предава Mobile Bulgaria.

Досега трябваше ръчно да настройвате активирането на тази функционалност за всеки разговор. Това разбира се е работещо решение, но все пак има случаи, в които можете да забравите да активирате опцията.

Сега вече можете да изберете тя да е активна винаги, както и след колко време да изчезват съобщенията, от секунди до дни и седмици. Както обикновено, имайте предвид, че дори съобщението да бъде изтрито, отсрещната страна може да направи екранна снимка например. Все пак новата опция изглежда е полезен инструмент.