Смартфонът изоставя масивната метална конструкция, която стана запазена марка за тайванската компания през последните години и я заменя за комбинация от метал и стъкло.

Подобно на моделите в серията U страничната рамка е метална, а задния панел е от 3D стъкло и пречупва светлината по ефектен начин, което се дължи на специалната му обработка и положените слоеве от различни минерали. Предният панел също е от 3D стъкло Gorilla Glass 5 за постигане на симетричен дизайн, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда върховият HTC U11 >> >> >>Устройството ще бъде налично в сребристо, синьо, черно, бяло и червено и определено изглежда много добре.

Телефонът е IP67 сертифициран, което означава, че е водо- и прахоустойчив, а това го поставя наравно с новите флагмани на останалите производители.

HTC U11 предлага 5,5-инчов дисплей с резолюция 2560x1440 пиксела и залага на чипсет Snapdragon 835, който гарантира бързата работа.

Добавени са и 4 микрофона, които позволяват запис на 360-градусов звук с възможност за промяна на фокуса на звука при мащабиране на видеото.

Една от основните отличителни черти на телефона обаче се нарича Edge Sense. Устройството разполага с вградени в страничната рамка сензори за натиск, които позволяват управлението на някои функции просто чрез стискане. Така може да пуснете камерата и направите снимка, да стартирате любимото си приложение, да активирате Google Assistant и Amazon Alexa, да въведете текст чрез диктовка и др.

HTC са премахнали стандартния жак за слушалки, но в комплекта на U11 има адаптер от USB-C към 3,5 мм, а междувременно включените в комплекта слушалки USonic са се сдобили с възможност за активно подтискане на околния шум.

Смартфонът има 12МР UltraPixel 3 камера с оптична и електронна стабилизация и бленда f/1.7, а това в комбинация с големите пиксели (1,4 микрометра) и допълнителните алгоритми за обработка позволяват на телефона да осигури снимки с подобрено качество.

Компанията изтъкна, че HTC U11 е успял да постигне най-добър резултат в тестовете на DxOMark и с 90 точки заема първото място, което означава, че е успял да изпревари Google Pixel и Samsung Galaxy S8.

Една от специалните съставки към камерата се нарича Auto HDR Boost – това е технология, която прави множество изображения без забавяне и след това ги комбинира за получаване на снимки с повече детайли и разширен динамичен диапазон. При заснемане на видео се ползва Temporal Noise Reduction, кяото ползва информация от предишния и следващия кадър за премахване на шума. Автофокусът също е подобрен и камерата вече ползва цялата повърхност на сензора за фокусиране.

За селфита е добавена 16МР камера с бленда f/2.0 и специален UltraPixel режим. Тя също е снабдена с технологията Auto HDR Boost.

HTC U11 обещава и по-силен звук от системата BoomSound. Компанията е подобрила дизайна на високоговорителите и те са 100% по-силни, а освен това осигуряват 150% подобрение в динамичния диапазон на звука. Горният високоговорител е снабден с акустична кухина за още по-добро възпроизвеждане на високите и средните звуци, а долния има подобрен дизайн за по-плътни ниски тонове.

Смартфонът има батерия с капацитет 3000 mAh и ще е наличен във версии с 64GB и 128GB вградена памет и 4GB и 6GB RAM. Добавен е и слот за microSD карта.

Продажбите в някои региони ще започнат през следващата седмица, а дистрибуцията в повече пазари ще стане през юни.