Китайската компания представи новия си върхов модел със заявлението, че "Huawei P9 ще промени света на мобилната фотографията". За да стане това факт, от Huawei разкриха, че са си партнирали с Leica по направата на камерата на смартфона.


Дали обаче това е така?

Немската компания Leica не е разкрила как точно е помогнала в инженерния процес, а след разглобяване на Huawei P9 става ясно едно - камерата е дело на Sunny Optical.

Това само по себе си не е толкова лошо - Sunny Optical е най-големият в света производител на камери за мобилни устройства, твърдят от My Drivers.

От Huawei веднага са пояснили, че наистина няма използвана оптика на Leica, а немската фирма по-скоро е одобрила сензорите, доволна от тяхното качество.

Единственото реално участие на Leica е било да предостави своя софтуер за подобряване на качеството на снимките - Picture Quality Algorithm.

Някои потребители може да се почувстват подведени от обещаните камери на Leica, които всъщност не са на Leica, смятат от Droid-Life.

Въпреки това, снималите със смартфона твърдят, че качеството на фотосите е изключително добро, а участието на Leica е по-скоро маркетингов трик от страна на Huawei.

Научете повече за Huawei P9 >> >> >>Huawei P9 разполага с двойната основна камера с бленда f/2,2. Тя използва два 12МР сензора Sony IMX286 с различни задачи – единия е RGB и е предназначен да запечатва цвят, а другия е монохромен и се грижи за улавянето на детайлите.

Двете камери работят в пълен синхрон, за да осигурят кадри с повече детайли, качествени цветове и дълбочина.

Те позволяват на телефона да се представи впечатляващо и при снимане в условия на намалена осветеност, тъй като върху двата сензора попада повече светлина.

Според компанията камерата улавя с 90% повече светлина спрямо Galaxy S7 и с 270% повече в сравнение с iPhone 6s.

Система за оптична стабилизация обаче липсва, както и запис на 4К видео - максимално се поддържа full HD при 60fрs.

За сметка на това ще може да настройвате ръчно светлочувствителността ISO, експозицията и скоростта на заснемането.

Кадрите могат да бъдат променени с прилагането на три филтъра, емулиращи класически филмови режими на Leica – Standard, Vivid Colors и Smooth Colors.

Разбира се, може да се снима и в монхромен режим за създаване на въздействащи черно-бели снимки.

Камерите са снабдени и със система за хибриден автофокус чрез три технологии за фокусиране – лазерна, измерване на дълбочината и контрастна детекция, а в зависимост от условията и разстоянието до обекта се подбира този, който ще осигури най-добър резултат.

Сред особеностите на камерата е възможност за промяна на блендата за създаване на различни креативни ефекти като боке и други заигравки с дълбочината на фокуса.

Камерата е комбинирана с нов и по-бърз ISP процесор за обработка на изображенията.


Вижте какви снимки прави Huawei P9 >> >> >>