Sony Xperia L1 Разполага с 5.5-инчов HD дисплей с резолюция от 720x1280 пиксела. Големият дисплей е съчетан със заоблена рамка, която се усеща страхотно в ръката, а цялостният дизайн е изключително сходен с този на по-върховите модели - като Xperia XZ Premium.

Вижте как изглежда Sony Xperia L1 >> >> >>Размерите на телефона са: дължина от 151 мм, широчина от 74 мм и дебелина от 8.7 мм. Xperia L1 тежи 180 грама.

"Xperia L1 е смартфон, който съчетава форма с функции. Той комбинира завладяващ дисплей и плавна работа в емблематичен Sony дизайн, който може гордо да показвате", казва Цутому Сато, директор на Global Product Marketing в Sony Mobile Communications.

Смартфонът разполага с четириядрения процесор MediaTek MT6737T и има 2GB RAM. Вътрешната памет е 16GB, но чрез microSD карта може да се увеличи до 256GB.

Основната камера е с 13 MP и има f/2.2 бленда, като чрез нея може да снимате качествено видео с резолюция 1080р. За селфитата отговаря сензор с 5МР с широкоъгълен обектив и f/2.2 бленда.

Батерията е с капацитет от 2620 mAh. Функцията "Smart Cleaner", която работи дискретно във фонов режим, оптимизира използването на батерията, като отстранява автоматично неизползваните процеси и данните в кеша. Това гарантира по-дълготрайна употреба на смартфона с едно зареждане.

Операционната система е Android 7.0 Nougat.

Xperia L1 ще се предлага в класическо черно и бяло, с допълнителен розов вариант за избрани пазари. Продажбите на смартфона ще стартират в края на април 2017 г., а цените ще бъдат изключително достъпни за България.