GSMA - организацията, отговорна за събитието - обяви днес, че спира MWC 2020, който трябваше да се проведе от 24 до 27 февруари, предава technews.bg.

Най-голямото събитие в мобилната индустрия падна жертва на коронавируса. В последните дни голям брой компании решиха да се откажат от участие в изложението и това принуди организаторите да отменят MWC 2020.

Глобалната загриженост за коронавируса, опасенията за пътуване и други обстоятелства правят невъзможно GSMA да проведе събитието, заяви Джон Хофман, изпълнителен директор на GSMA.

Браншовата организация отговори на притесненията на изложителите, като въведе строги мерки, включително политика за избягване на ръкостискането и затваряне на изложението за хора, които идват от определени райони на Китай. Но предпазните мерки не бяха достатъчни, за да разубедят компаниите в намерението им да се откажат от участие.

Най-накрая GSMA "дръпна шалтера", скоро след като Nokia, HMD, Deutsche Telekom и BT се включиха в списъка на отпадналите изложители. GSMA стана жертва на обстоятелства, които са извън нейния контрол, и е огромно разочарование, че изложението няма да се състои тази година, коментира анализатор от CCS Insight.

Най-потърпевши от това решение вероятно ще бъдат по-малките компании, които планираха да присъстват на MWC 2020 и може би вече са инвестирали големи суми за своето участие в Барселона.